وقتی که نیچه گریست

ساخت وبلاگ

بالاخره فرصتی دست داد تا کتاب "وقنی که نیچه گریست" را بخوانم. وقتی نیچه گریست (به انگلیسی: When Nietzsche Wept) یکی از نامدارترین رمان‌های روان‌شناختی اروین د. یالوم است که در سال ۱۹۹۲ به زبان انگلیسی نوشته شد. اروین د. یالوم روان‌پزشک هستی گرا، استاد بازنشسته روان‌پزشکی در دانشگاه استنفورد و نویسنده شماری از نام‌دارترین رمان‌های روان‌شناختی است. این رمان دیدار خیالی فریدریش نیچه، فیلسوف آلمانی، و یوزف برویر، پزشک وینی، را روایت می‌کند. رویدادهای رمان در سال ۱۸۸۲ در شهر وین اتریش رخ می‌دهند و این رمان در واقع روایتی است از تاریخ برهم‌کنش فلسفه و روانکاوی و رویارویی خیالی برخی از مهم‌ترین چهره‌های دهه‌های پایانی قرن نوزدهم همچون فریدریش نیچه، یوزف برویر و زیگموند فروید. در سال ۲۰۰۷ فیلمی با همین نام (به انگلیسی: (When Nietzsche Wept به کارگردانی Pinchas Perry با اقتباس از این رمان ساخته شده‌است.

در مورد کتاب هنگامی که نیچه گریست باید اشاره کرد که شخصیت های داستان کاملا واقعی هستند:

  • فریدریش ویلهلم نیچه، فیلسوف بزرگ آلمانی ۱۸۴۴ – ۱۹۰۰
  • یوزف بروئر، از جمله بهترین پزشکان اتریش که با کمک فروید روش روانکاوی با صحبت را توسعه داد.
  • زیگموند فروید، عصب‌شناس اتریشی است که پدر علم روانکاوی شناخته می‌شود.
  • لو آندرئاس سالومه، دختر یک ژنرال روس بود که بیشتر به دلیل عشق نیچه به او شناخته می شود.
  • برتا پاپنهایم، یکی از افراد پیشگام در مددکاری اجتماعی

با وجود اینکه شخصیت ها در این کتاب واقعی هستند اما خود داستان صرفا تخیلات نویسنده است.

این کتاب رمانی فلسفی، هیجان انگیز، معمایی و سرشار از گفت‌و‌گو‌های بی‌نظیر است که اروین د. یالوم به شرح داستانی خیالی از روزهای جوانی و بیماری فریدریش نیچه می‌پردازد. بر اساس این داستان دکتر بروئر باید به نیچه از نظر جسمی و روحی کمک کند تا فکر خودکشی از سرش دور شود. یالوم در این کتاب، «واقعیت و تخیل» و «محیط و تطبیق» را در هم می آمیزد تا ماجرایی ماندگار را در مورد نیروی رهایی بخش رفاقت، آشکار سازد. این رمان پر از ظرافت‌های ادبی و فلسفی است چنان‌که شاید بتوان گفت کمتر رمانی توانسته است تا این اندازه مضامین فلسفی در لابلای داستان به‌گونه‌ای بگنجاند که جذابیت داستان تحت تأثیر دشواری عبارات فلسفی قرار نگیرد.

وقتی نیچه گریست با عنوان فرعی رمانی درباره وسواس است. این رمان در مورد برخورد خیالی فردریش نیچه فیلسوف آلمانی و دکتر یوزف برویر است. یوزف برویر از اساتید فروید، پدر علم روان‌کاوی، بوده و در علم طب بسی بلند آوازه است. اروین یالوم در خلال کتاب وقتی نیچه گریست به توصیف درمان‌ های رایج برای وسواس فکری که در هر دو شخصیت اصلی رمان به شکلی گرفتار آن هستند می‌ پردازد. اما در نهایت روش روان‌ درمانی اگزیستانسیال و رابطه پزشک و بیمار است که کتاب بیش از هر چیز در پی معرفی آن است.

یکی از مهم ترین ویژگی هایی که این کتاب دارد این است که آغاز بسیار زیبا و شکوهمندی دارد و همین شروع لذت بخش است که منجر به زیبایی آن می شود. بسیاری از کتاب ها هستند با توجه به این که شروع بسیار جذابی دارند، اما در ادامه کتاب هیچ قدرتی برای جذب خواننده ندارد اما این کتاب و رمان زیبا تا انتها شما را به خود جذب خواهد کرد.

با خواندن این کتاب با یک داستان هیجان انگیز و پر قدرت فلسفی روبه رو هستید، داستانی که تمامش از عشق پوشیده شده و می تواند عشق را در وجود شما نیز زنده کند. داستان هایی که از زبان تمامی شخصیت های داستان بیان می شود، هر کدام در جایگاه خود زیبایی و جذابیت خود را دارد..

ترجمه خانم سپیده حبیب یکی از بهترین ترجمه های این کتاب است.

مردی به نام اوه...
ما را در سایت مردی به نام اوه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hphossein بازدید : 96 تاريخ : جمعه 7 بهمن 1401 ساعت: 19:45